Воден празник

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 30 август 2014 година на открития басейн  в комплекс „ВЕГА” – град Ямбол с Воден празник завърши Лятно училище по плуване 2014,  организирано от БЧК – Ямбол и насочено към 15 деца на възраст между 8 и 10 години.

Покана за участие в събитието бе отправена към представители на държавната и местната власт, началника на РИ на МОН-Ямбол, директори на училища, където съвместно с БЧК-Ямбол се реализират успешно различни програми за превенция на водния травматизъм сред деца и местни медии.

На Водния празник, наситен с много положителни емоции, забавления и занимателни игри, малките възпитанициq включени в лятната обучителна програма на БЧК-Ямболq демонстрираха своите знания за безопасно контактуване с водата, за опасностите при къпане и плуване и основни техники за оказване на първа помощ при воден инцидент. Демонстрациите се проведоха под ръководството на Митко Янев-треньор и квалифициран воден спасител, Добриела Праматарова-специалист „Водноспасителна дейност” в БЧК-Ямбол и с активното участие на родителите.

За своето старание накрая децата бяха наградени със специални грамоти и тематични книжки, предоставени от Дирекция „Водноспасителна служба” . Наградите бяха връчени от инж. Митко Филипов-директор на секретариата на ОС на БЧК-Ямбол, г-жа Илиана Бицова – зам.-кмет на Община Ямбол и г-н Иван Чолаков – виден спортен деятел и депутат от 42-то Народно събрание.

Кулминация на събитието беше тортата със свещи, предоставена от сладкарница „Виена стил””, на която децата се зарадваха най-много.

БЧК – Ямбол за четвърта поредна година реализира  Лятно училище по плуване за най-малките, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца, осъществявани от БЧК. Основната цел на програмата е: Изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 8-10 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и придобиване на знания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

 

 

Добриела Праматарова

About the Author :