Воденските пенсионери отбелязаха своя празник

IMGP5203В навечерието на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври воденските пенсионери се събраха да отбележат своя празник. Организацията бе на кметство Воден, а гости на тържеството бяха кандидатите на „БСП – лява България” за общински кмет, кмет на селото и част от листата от кандидати за общински съветници.

Дългогодишният кмет на селото и настоящ кандидат Елена Анева поздрави всички възрастни хора с празника им и вдигна наздравица за тяхно здраве. Напомни им,че винаги е работила за тяхното благополучие и ще продължава да го прави, ако те решат отново да е техен кмет, гласувайки с номер 5 на 25 октомври – както за нея, така и за общински кмет и листата на левицата. Накратко начерта свършеното до момента и планираното от нея за в бъдеще – с което те подробно ще се запознаят в представената от нея програма за управление.

IMGP5207Дългогодишният общински кмет и настоящ кандидат за кмет на община Болярово Христо Христов също поздрави пенсионерите с техния празник. Сподели радостта си, че както всяка година и тази е заедно с тях на този ден и тази традиция ще продължи и за в бъдеще. Ако те преценят, че искат той и Елена Анева отново да са техни ръководители. Г-н Христов обобщи направеното до момента в областта на социалната политика за пенсионерите и като цяло за воденци, начерта и бъдещите насоки в тази област. Накрая им пожела преди всичко здраве и достойни старини.

IMGP5220Към воденските пенсионери, с поздрав за празника им се обърнаха и Димитър Драгоманов, както и безпартийните представители Янко Анев и Бинка Величкова, както и представителката на коалиционния партньор БЗНС „Александър Стамболийски” Мария Маринова.

Първият от воденските представители в листата – добре познатия на всички Димитър Драгоманов вдигна тост за здравето на съселяните си и им пожела много години да се събират винаги по хубави поводи. Той ще продължи да работи за доброто на съселяните си, знаят, че винаги могат да разчитат на него, убеден е и занапред, че той също ще  има тяхната подкрепа, сподели развълнуван воденският бивш и бъдещ общински съветник. Вторият воденски представител в листата на съветници – техният обичан лекар Янко Анев се обърна към присъстващите – както пенсионерите от селото, така и от Дома за стари хора, които също бяха сред поканените. Пожела им много здраве и дълги години да се събират по такива поводи и им гарантира,че и през следващия мандат ще работи за техните интереси, ако преценят с избора си,че е достоен да е в новия Общински съвет.

Бинка Величкова също честити празника на воденските пенсионери. Добре позната като представител на местния вестник, водеща на културни мероприятия и чест гост на воденските празници, също и като учителка на техните деца и внуци, тя обеща, че все така ще е сред тях. Ще работи и за техните интереси, ако изберат да е част от бъдещите общински съветници.

Мария Маринова също пожела здраве и дълголетие на празнуващите днес. Като педагог, ги увери,че за техните деца в училище се полагат грижи – както за тяхното образование, така и в социално отношение. Като представител на земеделците в листата, тя заяви,че винаги са подкрепяли политиката на левицата – като най-социално ориентирана и ще работи винаги за доброто на жителите на общината, ако воденци преценят, че най-добрият избор е номер 5.

Освен с тези пожелания, въпроси и мнения на воденци, празникът продължи и с много песни, танци и настроение.

About the Author :