Внимание към пенсионерите

IMGP2768В навечерието на 1 октомври 2014 година  – международният ден на възрастните хора, пенсионерите в Болярово бяха приятно изненадани с тържество по този повод и мили думи от скъпи свои приятели и гости. Разбира се, общинското ръководство и тази година се постара празникът им да остане незабравим и лично кметът Христо Христов отправи мили думи за поздрав към тях,на празничен обяд, който осигури и тази година по повод техния празник. Той сподели радостта си от активното им участие в богатия културен и обществен живот в общината. И благодари на дейната и неуморна председателка на клуба Елена Николова, като им пожела още дълги години да са здрави и все така усмихнати. Друг скъп гост бе председателят на Общински съвет – Болярово и общинският партиен лидер Атанас Дженков.

Водачът на листата на кандидатите за народни представители от „БСП – лява България” Атанас Мерджанов, отлично познат на боляровските пенсионери, също удостои веселото тържество с присъствието си, поднасяйки им поздравителен адрес по този повод.

Пенсионерите бяха поздравени и от двете представителки на община Болярово в листата – София Минева и Елена Анева.

София Минева, която е и член на управителния им съвет, се обърна към хората от златната възраст на мъдростта с трогателни слова. Тя с тъга призна,че в страната ни пенсионерите не живеят спокойно и безгрижно. Но знаят, че имат силата да променят това, избирайки да ги управляват представители на единствената партия, която наистина мисли за тях – социалистическата.

Елена Анева също поздрави възрастните хора, уважили поканата на общинското ръководство, с техния празник. И напомни какво е направило за краткото си управление предходното правителство – по отношение на увеличаване на доходите. Макар и минимално, бе начало на една бъдеща промяна, която може да продължи само с правилния им избор след броени дни – на 5 октомври, в полза на социалната политика.

Празникът продължи с много български хора, танци и песни. И накара боляровските пенсионери отново да се почувстват радостни и уверени,че още дълги години ще има такива тържества за тях и ще се събират все така заедно. Защото го заслужават.

About the Author :