Внезапна тълпа по Бойко Борисов

640-420-mladezhite-ot-gerb-se-obuchavaha-na-leten-universitet-vyv-varnaЧовек и кротко да живее, прави доста глупости. Така съм сторил и аз през поотдалечилата се 2011 година, като съм се хванал на бас с една дама. И съм написал, а тя,уви, пази тази хартийка, че Бойко Борисов ще е фактор в политиката най-много още две години.

Демек, само до 2013 година. С чувство на огромен срам вчера гледах директното излъчване на летния Университет на герберския Комсомол по Канал 3. Идеше ми да потъна в земята, тъй като Бате Бойко не само не изчезна в политическото небитие като Жорж Ганчев, Яне Янев, Николай Бареков, Александър Томов, Александър Каракачанов и дузина още шумни, поне за известно време, лица от ландшафта.

Вместо да се завърне в пожарната команда или да стане кмет на Банкя, а може би и просто прилично богат бизнесмен от неприличните времена, Борисов е любимият политик и на Вашингтон, и на Берлин, и на Париж. Париж малко му се губеше, ала след визитата на Макрон и дълбочинния разговор, проведен в Балчик между двамата, вече и Франция обича Бойко.

Това, което не можа да постигне, въпреки обявената си бурно франкофония  президентът Желю Желев, ББ постигна за има няма половин час. Така засенчи дори великият гол на Емил Костадинов на „Парк де Пренс” през лудата есен на 1993 година.

Младежката секция на ГЕРБ е едно от гениалните изобретения на Бойко Борисов. Не ми се вярва  Цветанов  да има пръст  в тая работа, понеже  в  главата му съществува най-вече фураж, а това не дава менталност на герберите. Аналогията  между някогашния Комсомол, люпилнята на компартията , и Младежи ГЕРБ претендира за солидност, особено в дните, когато Борисов и партията му пак се разграничиха от свой кадър-началник.

Работата  с  кадрите тревожно тропна на вратата на Борисов още когато излезе на светло фактът, че Искра Федосова си развява байряка в Народното събрание. Бате Бойко строго, но справедливо я прати в родното й място, за да се мъчи като нотариус. Така постъпи и с министъра на земеделието от първото си правителство, Мирослав Найденов, а неотдавна изтегли трамплина си и под краката на Мирослав Боршош.

А аз, през оная вече леко далечна 2011 година, съм подписал документ, предвиждащ, че ББ до две години изчезва от родната политика! Опитвам  да си внуша, че съм имал предвид дълготрайността на неговите правителства, но не става – в хартийката пише съвсем друго.

ГЕРБ направиха още при основаването си формации Старейшини, Жени, както и поменатите Младежи. Няма все още тийнейджъри, ала по време на предизборни кампании има дори навалица от гимназисти, разнасящи листовки по домовете на избирателите, така че де факто ББ е обхванал и тая възрастова група. Може да се помисли и за Яслите, но най-напред  е нужно да се осмислят директивите от  летния Университет на герберския Комсомол.

Докато падне здрачът, да се наситим на моментна тълпа, на внезапната тълпа от Младежи ГЕРБ, сътворили своя флашмоб, след който просто няма мърдане – председателството на Съвета на Европейския съюз е обречено на тотален успех…

                                                                                                                                                                                                   Борислав Ненов   

About the Author :