Властово измиване на ръцете

Diana1За 10 години на кметския пост Георги Славов добре е изучил как да си „измива” ръцете така, че ако има нещо лошо и „опасно” други да са му виновни, а той да обира само „сладкото и мекото” от властовата си позиция. След съдебните дела не смее да подпише нито една обществена поръчка, за да не го разнищва прокуратурата. Никой обаче не си прави илюзията, че някой друг решава вместо него какво да се случва в общината, просто той си е намерил удобен параван друг да носи наказателната отговорност при необходимост.

Същата е ситуацията и с другите решения. Когато му е удобно, кметът твърди, че той просто изпълнява решения на Общинския съвет, както е случаят със Синята зона и със събарянето на Парахода, нищо че точно той е внесъл тези предложения и така е хванал юздите на общинските си съветници, че те и гък не могат да кажат, а само изпълняват неговите искания.

Явно обаче кметът подценява много избирателите си щом си мисли, че може да ги залъже по този елементарен начин. Въпросът е докога ще минава номерът със залъгването…

Диана Иванова

About the Author :

Leave a reply