Владо Калембер от „Сребърни крила” е впечатлен от зеленината на Ямбол

DSC05693a„Радвам се отново да съм в България и в Ямбол”, сподели пред журналисти фронтмена на група „Сребърни крила” Владо Калембер. Той говореше на сръбски и отказа да комуникира на английски, защото, както обясни, сме славянски народи и се разбираме. Певецът демонстрира завидно чувство за хумор, като обясни как полицаите, които ги спрели на идване  към Ямбол ги попитали дали са певци и от коя група са и като разбрали, че са от „Сребърни крила” им казали „вие сте легенди”, въпреки че видимо били млади и не са присъствали на старите им концерти в България през 1981 г. „Това беше най-големият комплимент за нас”, не скри задоволството си Владо Калембер. Той си припомни, че през 1981 г. е бил и в Ямбол в зала „Диана”, а в България са изнесли 45 концерта при препълнени стадиони и зали. Дори разказа куриоз, че като влизали в един от стадионите, той попитал защо не са пуснали хората да влязат, а те му отговорили, че стадионът е пълен и това са фенове, които искат да бъдат на концерта, но няма билети за тях.

Двамата с неговия колега не успяха да отговорят на въпроса защо групата се нарича “Сребърни крила”, но той обясни, че записали албума и едва тогава се сетили, че нямат име и не успяха да отговорят чия е идеята да се наричат така. Той все пак разказа, че по това време в Югославия имало мода групите да се наричат две имена, от които едното да е прилагателно и то най-често да означава някакъв цвят.

За Ямбол той обясни, че най-много му харесала зеленината, която му напомня на истинска природа. Той разказа и че е впечатлен от темповете, с които се развива България, защото идва тук през няколко години и вижда промяната към по-добро.

About the Author :