Високо отличие за Валентина Маринова

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДиректорът на СОУ ”П. Яворов” Стралджа Валентина Маринова  е единствената от общината удостоена от МОН с почетното отличие „Неофит Рилски”. За постигнати високи резултати като директор на най-голямото общинско училище, за всеотдайността и грижите, за превръщането на СОУ ”П. Яворов” в едно от водещите училища в областта, за иновативните практики Валентина Маринова получи отличието  лично от зам.-министъра Ваня Кастрева в тържествена обстановка  заедно с други изявени учители и директори от страната. Предложението за наградата е направено от колектива на СОУ ”П. Яворов” и потвърдено от РИО-Ямбол.

При откриване на тържеството министърът на образованието проф. Тодор Танев припомни, че „тази висока награда е учредена през 1996г.  и всички  носители  са вече едно голямо българско семейство от извисени хора“.

Получавайки отличието „Неофит Рилски” Валентина Маринова сподели, че приема отличието  не само като своя , а  като награда за целия колектив на училището. За нея това е чест и отговорност, това е стимул за още по-сериозна работа. В името на децата и за бъдещето на Стралджа и общината.

Г-жа Маринова има вече 20 години като директор на СОУ ”П. Яворов”. Време през което успя да осъществи пълно обновление на 30-класното училище, да въведе прогресивни практики, да осъвремени  базата, да наложи традиции, които възпитават и обогатяват. С пълно право тя влиза в категорията на  директорите – новатори, които умеят да мотивират своя колектив от педагози, да създават отношение на уважение към професията „учител”. „Разбира се, постигнатото не е достатъчно. В СОУ”П.Яворов” Стралджа има много върху което предстои да работим. Но аз съм уверена , че с професионалисти  като нашите учители можем да постигнем всичко. И училището ни да се налага като съвременно, което осигурява  европейско  образование на децата, дава им знания и самочувствие във всяка конкурентна среда.”, сподели при пристигането си в Стралджа г-жа Маринова.

 

About the Author :