„Вила Ямбол“ чества Трифон Зарезан с жителите на града Празникът на виното ще премине с мотото „Ямбол е вино и традиции“

vinoТази година 14 февруари, традиционният празник на лозарите и винарите, ще стане празник на жителите на Ямбол. „Вила Ямбол“, избата с близо век история и традиции в производството на вина, избра да чества деня на покровителя на лозето Св. Трифон с мащабно събитие, посветено на града. Организаторите пазят мястото на събитието „Ямбол е вино и традиции“ в тайна, защото са предвидили специален механизъм, по който то да стане достояние до всяко семейство на града. Началото ще бъде отбелязано в 11:00 ч. с приветствени речи на г-н Георги Славов, кмет на Община Ямбол и г-н Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“.

Програмата предвижда множество атракции и забавления за гостите, които ще поддържат доброто настроение поне три часа. Кулинарното пътуващо шоу на известния майстор Ути Бъчваров ще направи на живо внушителна деликатесна демонстрация. За здраве и берекет, както казват в бранша, избата ще почерпи всички присъстващи със своите подбрани вина Villa Yambol. Известни български фолклорни музикални и танцови формации ще представят обредите, които се изпълняват ритуално на този ден, за да въведат жителите на града в древната традиция на Трифон Зарезан.

„Вила Ямбол“ чества своя професионален празник Трифон Зарезан по стар стил, на 14 февруари. Всяка година всички служители на избата зарязваме при изгрев слънце лозята ни край село Тенево, както по традиция се прави за здраве и берекет, за да е плодородно лозето и сладко и сочно гроздето. В края на изминалата година компанията ни, позната като Винпром Ямбол, претърпя промяна, вече сме Вила Ямбол и в знак на благодарност към общността ни, избрахме да направим своя ден празник и за града.”, споделя Красимир Аврамов, изпълнителен директор на избата.

„Вила Ямбол“ е една от най-старите винарски изби у нас, с история от 1924 година. Компанията произвежда едни от най-търсените и висококачествени алкохолни продукти, познати под марките ракии „Ямболска” и „Стралджанска” и едно от най-добрите вина на пазара „Villa Yambol”, което през годините печели първи признания от всички световно известни национални и международни дегустационни конкурси, в които участва.

About the Author :