„Вила Ямбол“ с празник на виното в Градската градина

SAM_2904Ямбол, 18.02.2018 г.

Стотици ямболии за поредна година се стекоха в Градската градина на празник на виното, посветен на Трифон Зарезан, организиран от най-старата изба в Южна България „Вила Ямбол“ с подкрепата на община Ямбол. Три тона червено вино подариха организаторите на своите съграждани. Специален, но и традиционен гост на празника беше Ути Бъчваров, който тази години готви свинско със зеле. Гозбата, приготвена от 500 кг зеле, 2 прасенца и неустановено количество пушени червени пиперчета, също беше подарък за присъстващите.

SAM_2891„Този празник се превръща в едно от местата, където вкусната България е най-усмихната“ – с тези думи по време на официалната част Ути Бъчваров предостави микрофона на основния домакин – изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов. Той подчерта старата традиция, наследена от компанията – още от далечната 1924 г. Днес тя се е развила в една от най-добрите компании в региона с марките си „Вила „Ямбол“ и най-новата от миналата година „Кабиле“, която сега се налага много успешно на пазара. Доказателство за хубавите вина на „Вила Ямбол“  са многото спечелени медали по света. „Най-награждаваното българско вино е „Кабиле“ на „Вила Ямбол“ – мавруд и каберне, а най-голямата награда сред всички винпроми, които са участвали на конкурси, е за каберне совиньон резерва – там имаме SAM_2894двоен златен медал“, отбеляза Красимир Аврамов. „Тази година ще пуснем две нови вина – две резерви от марката “Кабиле”, които ще представим на нашите съграждани, на цялата ни страна и на външните ни пазари. Ние сме едни от най-големите износители, работим на четири континента, продаваме в Азия, Япония, Китай, Сингапур, САЩ, Канада, в Европа – в Германия, Англия, Чехия, в Африка – в Бенин, Гана. Това показва, че сме сериозна компания, която продължава да се развива много силно, ще продължи и в бъдещето. Ангажираме много хора от нашия град да работят при нас. Притежаваме 10 000 лозя, които управляваме, така че вината ни са предимно от наши лозя, много малко купуваме за вина и за ракии. Бъдещето е пред нас и пред вас!“, заяви изпълнителният директор на „Вила Ямбол“.

SAM_2909Трябва да сме горди, че „Вила Ямбол“ е в Ямбол и разнася както своята слава, на виното и продукцията си, така и на Ямбол и на България, отбеляза от своя страна и кметът Георги Славов.

Специално подготвената концертна програма бе с участието на ансамбъл „Тунджа“ и певицата Поли Паскова. Настроението, създадено от хубавото вино и прекрасна музика, предизвика тук-таме извиването на локални хора от празнуващи. Не след дълго хлопките на кукери огласиха парка. Маскираните пресъздадоха кукерски обичай за здраве и берекет, който се оказва своеобразна прелюдия към започващата след броени дни “Кукерландия”.

SAM_2875 SAM_2876 SAM_2878 SAM_2879 SAM_2897 SAM_2901 SAM_2905 SAM_2907 SAM_2912 SAM_2920 SAM_2923 SAM_2924 SAM_2930 SAM_2932 SAM_2941 SAM_2943 SAM_2949 SAM_2952 SAM_2954 SAM_2958

About the Author :