“Вила Ямбол” с бизнес Оскар от конкурса “Мистър и Мисис Икономика”

0000395720-article2Изпълнителният директор на “Вила Ямбол” Красимир Аврамов спечели приза “Мистър и Мисис Икономика” в категорията “Земеделие”. Отличието му беше връчено от министъра на земеделието Румен Порожанов. Така винарната добави първия си бизнес Оскар към богата си колекция от отличия.

Наградата е признание и гордост за постигнатите резултати на “Вила Ямбол”, е заявил при получаването на статуетката “Рибарят и златната рибка” Красимир Аврамов, който я е посветил на своя екип. “Това е висока оценка, че не само създаваме висококачествени вина и ракии, но и умеем да ги реализираме на пазара по най-добрия начин. Приемам статуетката от името на целия екип на избата.  Такива отличия ни дават смисъл да продължаваме да работим със същата страст и любов”, е казал той.

Image_7185734_126Изборът на печелившите в конкурса се прави от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ).

Красимир Аврамов започва работа в избата през 1988 г. и целия му професионален път е свързан с нея. Има много специализации в чужбина, сред страните са Франция, Италия, Португалия, Чили, Южна Африка. Под негово ръководство “Вила Ямбол” е водещ производител и износител на висококачествени български вина и ракии.

“Вила Ямбол” е сред най-старите  изби в Южна България , винопроизводител от 1924 г. Нейни марки са вината “Вила Ямбол” и “Кабиле” . “Вила Ямбол” управлява около 10 000 лозови масиви. Работи със сортове като: Шардоне, Совиньон Блан, Сира, Мерло, Мускат, Каберне Совиньон, Каберне Блан, Мавруд, Пети Вердо.

About the Author :

Leave a reply