Виктор Минков пак с титла и национален рекорд

ВикторСъстезателят на  лекоатлетически клуб „Ямбол” Виктор Минков подобри за пореден път националния рекорд на седмобой на първенството в зала „Добротица” до 16 години, и потвърди надеждите на специалистите, че може да бъде голямото име в бъдещето на многобоя в България.

Възпитаникът на треньора Дичо Тодоров бе на върха и през март миналата година. Виктор е от спортно семейство – баща му Минко игра в мъжкия футболен тим на „Тунджа”, и бе част от много силно поколение. От него излязоха имена като Красимир Донев, няколко сезона нападател на елитния „Берое”, с чийто екип игра в тогавашния вариант на Шампионската лига срещу знаменития отбор на „Динамо”/Киев/. Пак от това поколение е Георги Ташев, направил няколко много силни сезона с цветовете на пловдивския „Локомотив”.

Новият стар шампион на България при момчетата до 16 години в седмобоя Виктор Калев е по майчина линия лекоатлет. Майка му Янка има също златен медал от първенствата на страната. Виктор е от осемгодишен на лекоатлетическата писта, треньорът му Дичо Тодоров е бивш национален състезател и шампион в многобоя и е един от големите специалисти в най-тежката дисциплина в леката атлетика.

About the Author :