Виктор Минков от ЛАК „Ямбол” със сребро от държавното първенство в десетобоя

Mnikov1Състезателят от лекоатлетически клуб „Ямбол” Виктор Минков се завърна от държавния шампионат за юноши младша възраст със сребърен медал в десетобоя. Възпитаникът на треньора Дичо Тодоров позволи само на Илиян Илиев от „Шумен” да постигне по-силен резултат от него на пистата и секторите на стадион „Васил Левски” в столицата, където се проведе републиканското първенство.

В надпреварата участваха 11 състезатели, което не е ново за десетобоя в страната ни, тъй като това е най-тежката дисциплина и малцина имат волята, майсторството и амбицията да опитат силите си в нея.

Любопитен е съставът на юношите младша възраст, участвали в тази дисциплина на държавния шампионат. В десетобоя има най-много представители на клуба от Койнаре – четирима състезатели, двама са от клуб „Оборище „/Панагюрище/, двама от „Шумен”, един от „Европул”/Бургас/ и състезателят на ЛАК „Ямбол”, на който президент е Лъчезар Борисов, Виктор Минков.

Дори един лекоатлет от софийски клуб не е бил готов за участие в десетобоя на държавното първенство за юноши младша възраст, факт, който не може да не притеснява, имайки предвид огромното струпване на население в столицата на страната ни и нулевата продукция в тази дисциплина.

About the Author :