„Виденов груп” ООД и Кооперация „Тракия” са инвеститори на 2014 г.

Picture 020На тържествена церемония в Областна администрация Ямбол областният управител Димитър Иванов връчи наградите  на отличилите се инвеститори през 2014 година в областта.

Конкурсът „Инвеститор на годината 2014” за поредна година популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол.

В присъствието на представители на общините, институции, бизнес Димитър Иванов приветства гостите с думите: „Убеден съм, наградите „Инвеститор на годината” са възможност за представяне на примери за успешни инициативи реализирани в региона и рекламиране на област Ямбол като привлекателно място за инвестиции”.

Picture 011Според регламента на организация на конкурса „Инвеститор на годината 2014” фирмите се номинираха в три категории – Големи предприятия с 250 и повече заети лица, Средни предприятия от 50 до 249 заети и Малки предприятия с до 49 наети лица. Тази година в категория Средни предприятия предложения не постъпиха. От създаването на инициативата през 2006 година до днес в конкурса „Инвеститор на годината” са взели участие над 70 фирми, направили своите инвестиции в региона.

 

Picture 012„Инвеститор на годината 2014” в категория Малки предприятия е Кооперация „Тракия” с. Болярско. Фирмата се занимава с производство и реализация на земеделска продукция. Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев връчи приза на Стоян Александров, председател на кооперацията.

Отличие в тази категория получи и строителната фирма „Атлас инвест консулт” ЕООД.

Инвеститор на годината 2014” в област Ямбол в категория Големи предприятия е „Виденов груп”ООД. Като една от динамично развиващите се през 2014 г. фирми в региона, мебелното предприятие получи заслужено голямата награда. Областният управител Димитър Иванов даде отличието на собственика на предприятието Йордан Виденов.

В категорията Големи инвеститори награда получи и „ОМВ България” ООД за направената инвестиция в областта.

DSC04102Специални награди бяха учредени за двете ямболски фирми влезли в класацията ТОП 100 на Българска търговско-промишлена палата. Това са „Папас олио”АД и „Екопласт 2002”. Отличията им връчи председателят на ЯТПП Стойчо Стойчев.

С пожелание за повече инвестиции и повече инвеститори в област Ямбол през 2015 година, областният управител Димитър Иванов закри церемонията.

 

About the Author :