„Виденов Груп” и „Елопар” са носители на наградите за принос в икономическото развитие на Ямбол

DSC09504Само две награди за принос в икономическото развитие на Ямбол бяха връчени днес на тържествената сесия за празника на града – Свети Дух. За местен инвеститор беше удостоена фирма „Виденов груп”, а за чуждестранен инвеститор – „Елопар” ООД.

По традиция празникът започна със света литургия за здраве и благоденствие в най-старата  ямболска църква „Света Троица”, след което празникът продължи пред зала „Диана“ с тържествен ритуал по издигане на знамената пред строените военни.

DSC09505На тържествената сесия на Общински съвет –Ямбол, която се състоя на открито пред зала „Диана” и съветниците се строиха пред официалните гости, бяха връчени единствените отличия за принос в икономическото развитие на града, защото тази година няма присъдена Голяма награда, нито някой е удостоен със званието почетен гражданин на Ямбол.

DSC09507Мебелната фирма „Виденов Груп” получава наградата за принос в икономическото развитие като местен инвеститор, а фирма „Елопар” ООД – като чуждестранен инвеститор.

DSC09519„Виденов груп” е създадена през 1989 г. в Ямбол и до средата на 2013 г. е успяла да отвори над 50 представителства в страната, разпространява продукцията си на вътрешния и външния пазар. Фирмата участва в програмата „Проверени български мебели”, притежава над 35 сертификата, осигурява работа на над 500 души.

Наградата получи изпълнителният директор Росен Николов.

DSC09526Фирма „Елопар” е клон на международната компания със същото име, която е със седалище в Истанбул и произвежда продукция за електро-техническата и автомобилната промишленост.  В Ямбол фирмата започва своята дейност през 2009 г., разполага със собствена база в индустриалната зона на Ямбол, осигурява работа на 35 специалисти. Досега в града фирмата е реализирала 2 млн. евро инвестиции. Тя се занимава с производство на машини и оборудване на кабелни инсталации, в момента инвестира в нов вид производство за автомобилна индустрия, където ще бъдат вложени 250 000 евро и разкрити нови работни места.

Наградата получи Мехмед Сандал, президент на „Елопар”.

DSC09512 DSC09516

About the Author :