Вигенин във Велико Търново: Листата ни е силен екип, който ще запазим и след изборите

Със служебен кабинет и без действащ парламент не могат да се правят реформи, редовно правителство ще има

Ямбол, 28.02.2023 г.

Водачът на листата на “БСП за България“ във Велико Търново представи кандидатите в пресклуба на БТА в града. Листата на партията в града е с най-много жени – 8. При това 5 са жените, заели местата непосредствено след водача. Това е и най-младата листа – средната възраст на кандидатите е 40 години, като най-младият кандидат е Жулиета Войнова на 24 г., председател на Младежкото обединение на БСП в областта.

9 са новите имена спрямо изборите през ноември 2022 – водачът Кристиан Вигенин, Анелия Димитрова от Свищов и Габриела Шилкова от Горна Оряховица, а останалите 6 за първи път участват в парламентарни избори: Валентина Димова от Полски Тръмбеш, Георги Филипов от Павликени, Петко Прокопов от Велико Търново, Йорданка Цанева–Бянова от Стражица, Мариян Марков от Горна Оряховица и Милка Ангелова от Велико Търново.

От листата за изборите през 2022 г. отново участват гражданската квота Цвета Галунова, Жулиета Войнова и Мирослава Ганчева от Велико Търново, Огнян Стоянов от Горна Оряховица и Георги Димитров от Лясковец.

Има представители на 7 общини от областта – от Велико Търново са 5 кандидати, от Горна Оряховица – 3, по един от Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Лясковец.

“Няма да е реалистично ако кажа, че гоним победа, но сме амбицирани да подобрим резултатите от предходните избори. Гледам на листата като на един голям и силен екип и разчитам той да бъде запазен и след вота“, подчерта Кристиан Вигенин.

На въпрос дали според него след предстоящите избори ще има стабилно Народно събрание и дали ще бъде сформиран кабинет, Вигенин прогнозира, че сегашният служебен кабинет е последният, който е назначен от президента Румен Радев.

„Ще е много безотговорно, ако отново не бъде съставено редовно правителство. Със служебен кабинет и без действащ парламент не могат да се правят реформи. Обнадежден съм, защото виждам едно узряване у водещите политически партии. Гражданите заслужават политиците да направят компромиси в името на държавата“, коментира Кристиан Вигенин. Сред приоритетите в предизборната програма на социалистите ще продължат да са повишаване на доходите на гражданите и ограничаването на инфлацията, увеличаване на средствата за първо, второ и трето дете, помощ за учениците от 1 до 8 клас, безплатни лекарства за децата до 14 г. Развитието на енергетиката, вкл. на нови ядрени мощности и запазване на комплекса “Марица-Изток 2” е сред важните ангажименти на социалистите.

“Запазването на мира и невъвличането на България във военния конфликт в Украйна остават ключови въпроси за нас”, подчерта водачът на великотърновската листа Кристиан Вигенин обяви, че в допълнение към националните приоритети се подготвя и регионална платформа, която ще бъде отстоявана от народните представители от левицата.

На представянето на кандидатите присъстваха  областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева, както и общинският председател на БСП във Велико Търново Михаил Михалев.

 

 

About the Author :