Вечеря с филе от „акулите” в зала „Диана”

Мартин (1)Баскетболистите на „Ямбол” се направиха пищна вечеря с филе от „акули” в сряда вечер в зала „Диана”, постигайки победа с 108:74. „Черноморец” този път изобщо не можа да се противопостави на „жълто-сините”, чийто треньор Юли Радионов е не само родом от морския град, а е и тръгнал в големия баскетбол от школата на Бургас.

Още в първите 10 минути стана ясно, че в междинния кръг нашите ще правят рецитал. Те затвориха четвъртината с аванс от 8 точки – 27:19, до почивката качиха разликата на 16 точки. Нямаше нищо странно в този превес, гостите от „Черноморец” са предпоследни в класирането и имат само един чуждестранен състезател – Деян Белич. Той се отчете подобаващо – постигна дабъл-дабъл, вкарвайки 31 точки, като спечели и 11 борби. Само неговите качества обаче не стигнаха за нищо на „акулите” и те бяха сдъвкани в зала „Диана”.

Разликата продължи да расте и през третата част, продължи да набъбва и сметката на нашия Мартин Дурчев. Крилото-гард наниза на един от бившите си клубове 28 точки, при това с много висок процент на точна стрелба от Безистена – от 9 опита, 5 бяха точни. Мартин даде и 2 асистенции, хвана  4 борби и отне 3 топки, което му донесе коефициент на полезно действие от 28 пункта.

Тейлър Лейсър в сряда бе „скромен” – 17 точки, завърналият се миналия кръг след травма хърватин Тони Бърнас вкара 18 т., а разликата в класите даде този път време и на дълбоките резерви. Ученикът Андрей Иванов записа 15 минути, доста по-големият, завършил колеж в САЩ Милен Костов, бе в игра 20 минути, дори Стилиян Иванов стъпи на терена.

В крайна сметка победа за „Ямбол” с разлика от 34 точки, което и най-голямата крайна разлика, постигана досега от нашите в първенството.

About the Author :