Вечерен бал с маски в Безистена

1Първият градски бал с маски се състоя тази вечер, 23 февруари, в сградата на Безистена в Ямбол. Събитието, своеобразна изненада в програмата на тазгодишната „Кукерландия“, пресъздава градската традиция – докато из селищата в региона шетат кукери, дамите и господата от едновремешния Ямбол честват Сирни Заговезни с маскен бал.

Домакини на бала бяха цар и царица, които изпълниха първия валс. Георг Краев и Николай Ников представиха накратко традицията на маскените балове. В ролята на водеща Велика 2Видева оповести някои от правилата на бала: да се пазят произведенията на изкуството в сградата; проява на лош вкус е дама да откаже танц на кавалер или да дойде на бала с един, а да си тръгне с друг кавалер; пиенето не бива да превъзхожда танците; бъдете усмихнати…

Духовият оркестър при читалище „Съгласие“, камерен ансамбъл „Дианополис“, оперният певец Георги Динев и др. „озвучаваха“ бала, а виното на „Вила Ямбол“ допълнително вдигаше градуса на настроението.

SAM_9203 SAM_9204- SAM_9211 SAM_9218 SAM_9225- SAM_9227- SAM_9236- SAM_9238

About the Author :

3 Comments to “Вечерен бал с маски в Безистена”
 • анКа
  February 24, 2017 - Reply

  Пълен кретенизъм! Пази Боже! Човешката глупост е безкрайна като вселената. И продължава да се разширява…

  • Anonymous
   February 24, 2017 - Reply

   И по – конкретно, ако може, че много общо е изказването. Фрази и думи, които могат да се използват за всеки и всичко. А дали Вие бяхте там?

 • анКа
  February 25, 2017 - Reply

  “Презирай заблуждението, а не заблудените”. Повечето от хората на снимките са били с червените връзки, строени върху бяла точка за зарядка преди манифестация. “КПСС-БКП вечна дружба”. Нови “традиции”, цветни оченца, любезни усмивчици. Болшевишкия интернационал не е спрял да Ви владее и Ви прави на 2 и 1/2. Подмениха Ви всичко, включително и пола. Всеки квадратен метър върху който си вееха дантелките, излезе на анонимния данъкоплатец колкото пенсиите на окъсаните ни родители за половин година – поканихте ли тях!?

Leave a reply