Весел спортен празник в детската градина

IMGP9440И тази година, както всяка, децата от ДГ „Здравец“, отбелязаха 17 май- Денят на спорта с весели и забавни спортни игри и състезания.

Децата от филиалите – в село Шарково („Детски рай“) и село Стефан Караджово („Иван Илчев“) също спортуваха в този ден. Шарковските деца, заедно със своята учителка Мария Георгиева се забавляваха със спортни игри. Караджовските дечица, с учителката си Ланда Иванова, имаха четири спортни игри: „Врабчета и автомобили“, „Зайци“, „Хвърли в езерото“ и успокоителна игра „Гъбки“.

IMGP9441Децата от боляровската детска градина също имаха спортни игри. Техен гост бе секретарят на общината госпожа Мария Чанева, имаше и родители и близки, които с радост споделиха с тях спортните им успехи.

Игрите на децата от група „Буратино“, с ръководители Стоянка Гръкова и Стоянка Гочева,  бяха:  „Предай въртележката“ и „Подреди кубчетата“. И двата отбора – „Ябълка“ и „Круша“ се справиха отлично и завършиха равностойно.

IMGP9442По-големите, от група „МикиМаус“, с ръководители Стоянка Христова и Надя Ставрева се състезаваха в игрите: „Сръчните строители“ и „Събори кеглите“. И тук двата отбора завършиха равностойно – отбор „Ябълка“ с капитан Ани Колева и отбор „Череша“ с капитан Бети Велкова.

За всички имаше награди, които им раздаде госпожа Чанева – книжки за оцветяване за по-малките и книжки, с които да учат числата бъдещите първокласници.

Имаше и състезание по колоездене, в който първенец беше Анелия Колева, втори се класира Димитър Петков, а третото място беше за Елизабет Велкова.

IMGP9456 IMGP9463 IMGP9468 IMGP9473 IMGP9482

 

About the Author :

Leave a reply