Весел и незабравим празник в Мамарчево

IMGP2503На 20 септември 2014 година жителите на и множеството гости на община Болярово се събраха на площада в село Мамарчево за поредна година. Поводът бе празникът на селото, който отново бе запомнящ се за всички тях.

Кметът на селото Марчо Добрев се обърна към своите съселяни и всички събрали се на веселието, поздравявайки ги с празника. Благодари на спонсорите, без които този празник нямаше да е факт: община Болярово, Велко Велев, Янко Митев и Пена Драгоманова. След което представи официалните гости: общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас  Дженков, кандидатите за народни представители от коалиция „БСП – лява България“ Атанас Мерджанов, София Минева и Елена Анева. Присъстваха още и секретарят на общината Мария Чанев, кметове и кметски наместници, общински съветници.

С поздрав за празника към всички се обърна и общинският кмет Христо Христов. Той сподели,че за него е радващо,че празникът на Мамарчево е с всяка година по-многолюден и че за него е удоволствие всеки повод за среща с жителите и гостите на едно от най-големите селища на територията на общината.

Атанас Мерджанов също сподели радостта си от поредната среща с мамарчевци. Като народен представител от Ямболска област, през годините винаги се е старал да помага на общината, в частност и на Мамарчево. Факт е, че без неговото настояване не би било възможно реализирането на поредния проект в селото – социално заведение, което до края на годината ще отвори врати. Господин Мерджанов не скри вълнението си, че е отново гост на празник в общината, откъдето а и неговите корени.

След това общинският кмет поведе първото хоро, последвано от много други през цялата вечер. За доброто настроение на всички се грижеше оркестър „Елховски ритми“ със солистка Нели Танева.

Доброто настроение съпътстваше мамарчевци и гостите им през целия ден. В по-ранните часове те с удоволствие наблюдаваха атрактивния приятелски мач на своя стадион „Граничар“ между „Ботев“ – Болярово и „Тунджа 1915“ – Ямбол. Боляровските момчета зарадваха зрителите като се наложиха със 7:4.

IMGP2569Веселието продължи вечерта на площада, а кулминацията на вечерта бе многоцветната красива заря. Тя бе подарък от Велко Велев и семейството му, към които искам да отправя специална благодарност. С този жест те  зарадваха множеството жители и гости на селото, давайки им възможност да се насладят на тази невероятна многоцветна заря.

Искрено вярвам, че догодина отново всички ще се съберат, за да отбележат своя ден, припомняйки си емоциите от този незабравим празник отново!

About the Author :