Весели гости на Лазаровден

IMGP9983Една чудесна идея бе реализирана на 23 април 2016 година (Лазаровден). Членове на пенсионерския клуб в село Мамарчево с председател Екатерина Димитрова и фолклорната група при НЧ „Светлина” – село Мамарчево посети ЦНСТ (за лица с деменция и с физически увреждания). Това бе приятна изненада за домуващите възрастни хора. С игриви лазарски песни разнообразиха ежедневието на пребиваващите даровитите  местни самодейки! Припомняйки ритуалите при обичая лазаруване, те внесоха бодрост и пролетно настроение, пъстрота и ведри празнични трепети.

IMGP9984Освен това носеха козунаци, които дариха на потребителите в това социално заведение. Щедрите песнопойки и новоназначеният читалищен секретар Руска Георгиева Ленгерова наистина заслужават похвала за прекрасната, благородна инициатива, която осъществиха, радвайки хората.

В ролята на домакини служителите от персонала с управител младата Миряна Иванова с удоволствие посрещнаха и почерпиха гостенките, като им благодариха за любезната изненада и хубавите песни. В знак на благодарност за вниманието и уважението бе и декламирането на поетически творби от сладкодумния, интелигентен и мъдър бай Стоян, потребител в дома.

IMGP9990Прояви като тази не просто трогват и възхищават. Те укрепват вярата в доброто. А то е съществувало и ще го има – докато се раждат хора, докато пулсира животът! Нека не забравяме и думите на една свята жена – майка Тереза: „Какво по-истинско щастие от това да даряваш на другите утеха и щастие!”

 

IMGP9994IMGP9997

About the Author :