Венцислав Петков с уникални тройки в последните минути

Венци ПетковПлеймейкърът на „Ямбол” Венцислав Петков направи уникални стрелби в решителната последна четвърт на мача с „Рилски спортист”.  До тогава 25-годишното ново попълнение на жълто-сините бе неубедителен –  сгреши някои пасове, а мерникът му не бе от точните.

Когато трябваше да се решава изхода от двубоя, роденият в София гард пусна феноменална ръка от Безистена и наниза 11 точки в четвъртата част, като на три пъти със страхотна висока парабола разби самоковци от тройката. Венци Петков бе и сред тези, които затвориха триумфално мача в петминутното продължение, за крайното 95:93. Така домакините нанесоха първото поражение на „Рилски спортист” от началото на шампионата.

Плеймейкърът на „Ямбол” завърши с актив от 19 точки, 4 борби, 3 асистенции за 34 минути на терена в зала „Диана”. Толкова изигра и съвсем пресният в тима Цветослав Острев, той наниза 11 точки, а даде и 6 асистенции.

Тежкото крило Стоян Петков изигра пълни 40 минути и се отчете подобаващо от тройката, след като в началото на мача бе колеблив в изявите си.

Над всички на терена в зала „Диана” обаче бе капитанът Говедаров, който постигна 26 точки , а с коефициентът си на полезно действие от 31 пункта даде мощна заявка за най-полезен баскетболист на четвъртия кръг.

Борислав Ненов

About the Author :