Велопоход за Празника на „Тунджа” и Международния ден на космонавтиката

IMG_5896aВсе повече последователи привлича велопоходът, който е част от проявите, посветени на  Празника на община „Тунджа” – 22 април. Той се проведе на 11 април, организира се от общината и Авиобаза Безмер и се посвещава на Международния ден на авиацията и космонавтиката и на Деня на „Тунджа”.

 

 

IMG_5876aВ ранната утрин участниците се събраха в двора на авиобазата. Там те бяха запознати с работата на пилотите и разгледаха самолетите.

 

 

 

IMG_5857aВсяко едно от децата имаше възможност да влезе в боен самолет и да се запознае отблизо с неговата техника.

Във велопохода, преминал през село Безмер, стартираха близо 50 участници. В него се включиха представители на авиобазата, ямболският велоклуб „Сокол”, учители и ученици от математическа гимназия „Атанас Радев”, водени от директора Евгени Иванов, НПО „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, ученици от ямболските училища „Св. Климент Охридски” и „П. Р. Славейков”

 

IMG_5853aФиналът беше пред административната сграда на община „Тунджа”. Там участниците бяха посрещнати от кмета на общината Георги Георгиев, председателя на общинския съвет Нели Славова, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Пенчо Пенев. Приветствие поднесоха кметът Георгиев и майор Пейо Дончев – началник на щаба на авиобазата. На велосипедистите бяха раздадени тениски и шапки с логото на велопохода. Кметът на общината връчи на всички участници грамоти и пластики.

 

 

About the Author :