Велообиколка

1 (1)Днес, 13.8.2015 година беше даден старта на последното занятие от лятното арт-училище, което читалище „Просвета – 1910”, село Тенево и тази година организира за своите приятели-децата и гостите на Тенево.

Последните два месеца всеки вторник и четвъртък, по предварително обявена програма деца и обучаващи изпълвахме със съдържание летните преди обеди.

Факт е, че децата ни разпознават като свой партньор и организатор в игрите и забавленията. Обичат да бъдат в читалището, защото тук имат свобода да правят неща, които желаят, но и да работят в екип, да уважават мнението на приятеля до себе си и да знаят, че при нас могат да правят всичко, но и да носят отговорност.

2 (1)В последния ден организирахме велообиколка на селото по предварително одобрен маршрут. За безопасността по време на обиколката ни помогна и местния полицай, представител на ПУ „Тунджа”, Слави Петров. Всички деца преди състезанието облякоха своите сигнални жилетки и по време на самото състезание спазваха точно правилата за улично движение, каквато бе и нашата основна цел – да знаят, че на пътя не са сами, и че трябва да спазват правилата за улично движение.

Първите трима победители читалището награди с грамоти, а всички останали получиха малки подаръци.

Затваряме вратите на своето лятно арт-училище за тази година, с обещанието, че през лятото на 2016 година – деца и ръководство на читалището, ще бъдем отново заедно.

 Нели Ройдева

6 (1)7 (1)

About the Author :