„Великолепната седморка” тръгна

20-08-14-BASKETBOLISTI-YAMBOL-1TRENIROVKA.avi_snapshot_00.56_2014.08.20_17.12.36Доста познато започна подготовката на мъжкия отбор на „Ямбол” за новото първенство. Само седем състезатели-капитанът Станислав Говедаров, гардовете Стойо Чолаков, Милен Костов и Иван Тенев, тежкото крило Стоян Петков, централният нападател Андре Иванов и лекото крило Росен Иванов, се явиха за първата тренировка.

Тим, на този етап, няма. Ръководството на баскетболен клуб „Тунджа” счита, че има достатъчно време за селекция и за подготовка до старта на шампионата, но е факт, че голяма част от нашите съперници почти приключиха с подбора на баскетболистите си.

„Ямбол”, на практика, не е започнал. Поне за мен, тъй като едно е да набелязваш играчи, друго е те да дойдат в зала „Диана”, а трето и четвърто да са стартирали подготовка.

Във „Великолепната седморка”, няма нищо обидно в това определение, просто използвам заглавието на един популярен каубойски филм, има състезатели, които ще вършат добра работа. И Говедаров, и Стоян Петков, са доказвали многократно през годините качествата си. Стойо Чолаков през миналия сезон игра много добре.. Така че за тях няма съмнения.

Доколко другите, тръгнали с физическа подготовка на стадион „Тунджа”, ще са нужни на старши треньора Радионов, ще видим. Но е крайно време през този сезон да видим, понеже и Андрей, и Росен, да не говорим за вече намиращия се от два-три сезона в мъжка възраст Иван Тенев, не са показали могат ли да са сериозни баскетболисти, или просто ще ги пише в тимовия лист.

Иван Чолаков, който ще е изпълнителен директор на клуба, е за 10 дни в Македония, където се провежда европейският шампионат за кадети и той е консултант на старши треньора Коешинов. Без Иван, ясно е, Юли Радионов няма да вземе нито едно решение за трансфер. Юлиян в момента или не знае какви точно играчи от чужбина ще идват в зала „Диана”, или не иска да говори по тази тема.

И едното не е добре, и другото. Защото започна подготовката за новия сезон, а не събиране, на което стари приятели да си поговорят как е минало лятото.

А като стартираме тази подготовка по-късно от другите отбори, поне трябваше да се явят повече нови състезатели. Или, най-малкото, старши треньорът да знае и да обяви какви играчи иска и кои ще се явят на проби в зала „Диана”…

Борислав Ненов

About the Author :