Великденска кампания на “Кауфланд България” и БЧК

kaufСтартира съвместната благотворителна Великденска кампания на „Кауфланд България” и БЧК за набиране на средства за безплатен обяд в училище на нуждаещи се деца-сираци, безпризорни деца, деца на самотни родители, деца от бедни семейства и деца със специфични потребности. Клиентите на компанията ще имат възможност да направят своето дарение в благотворителните кутии на БЧК-Ямбол до 10.05.2019 г .

Касичката на БЧК-Ямбол е разположена до сектор Информация на входа на магазин „Кауфланд”. Доброволци на БМЧК-Ямбол разпространяват рекламни материали с целта на кампанията на входа на магазина. В област Ямбол в момента 250 деца получават топъл обяд, благодарение на дарители.

За десета поредна година „Кауфланд България” подкрепя програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. Клиентите на Кауфланд даряват средства за осигуряване на безплатна храна на деца в нужда. За този десет годишен период клиентите на веригата супермаркети са дарили над 340 000 лева за да може повече деца да имат своя „Топъл обяд. През настоящата 2018/2019 г., 1 600 деца от 25 области в страната са включени в Програмата.

Разчитаме на подкрепата и съпричастността на гражданите за успешното реализиране на нашата хуманна инициатива.

 Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :