Вега тест – хит на фестивала на здравословния начин на живот в Ямбол

DSC07588Вега тестът се оказа една от най-търсените възможности на Фестивала на здравословния начин на живот, който се проведе в продължение на два дни в Ямбол. Всички часове за вега тест бяха свършили доста преди края на фестивала, а цената от 40 лв. явно не беше пречка за желаещите да се подложат на този метод, който определя  към кои храни организмът има добра толерантност – да разгражда, усвоява и превръща в енергия и кои храни не толерира – разгражда бавно, не усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини.

DSC07590Самата програма на фестивала беше богата и наситена както с практики, които се провеждаха в пикник зоната на парка и в малкия розариум, така и с лекции и презентации, но лично според мен разгласата за фестивала беше слаба, защото програмата беше много наситена, а никъде не беше изнесена и за да разбереш какво къде се случва трябваше предварително да се запознаеш с нея в интернет.

DSC07591Най-видимата част на фестивала беше базарът, където можеха да се намерят както тематична литература, така и български пробиотици, здравословни тиктури и кремове, здравословни храни, сувенири и др.

Организатор на фестивала, който вече се превърна в традиция за Ямбол, е фондация „Мостове над Тунджа” с помощта на община Ямбол.

DSC07592Според тях фестивалът има за кауза да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като създаде информираност и провокира интерес у хората към здравословния начин на живот. Той  представя широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники и много други.

DSC07593 DSC07594 DSC07595 DSC07596

 

About the Author :

Leave a reply