Валят предложения за бюджет 2016 на община Ямбол

yamНад 100 граждани и институции се включиха в проведеното обществено допитване за Бюджет 2016 на община Ямбол. Предложенията постъпиха в специалната урна, поставена в Центъра за административно обслужване в общината, както и в обособените изнесени пунктове в училища, детски градини и ясли, културни институти  и квартални клубове. Много граждани се възползваха и от възможността да направят предложенията за новия бюджет и по електронен път –  директно на интернет страницата на община Ямбол и чрез електронна поща на адрес [email protected].

Основната част от предложенията касаят инфраструктура, с очакване в бюджета да се заложат още средства за ремонт на улици и тротоари и още нови детски площадки. Гражданите предлагат и да се отпускат повече средства за развитието на ямболския спорт.

Общественото допитване при подготовката на общинския бюджет бе въведено още в първата година от управлението на кмета Георги Славов през мандат 2007-2011 г. Кампанията е в съответствие с политиката на прозрачност и публичност при управлението на местните финанси и цели да се гарантира, че заложените в бюджета приоритети отговарят в максимална степен на потребностите на жителите на общината.

 

About the Author :