Валерия Велева с „Рани от власт” край Тунджа

ВалерияЕдна от най-популярните български журналистки, Валерия Велева, тази вечер от 17,30 часа ще излезе пред ямболската публика с новата си книга „Рани от власт”. Събитието се организира от читалище „Зора”, със съдействието на Галерия „Жорж Папазов”, където ще може да се чуят някои от тайните на властта в страната ни.
Валерия Велева е родена на 2 януари 1955 г. в София. Завършва „Българска филология” и „Философия” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
От 1973 г. до 1992 г. работи в БНТ. Автор е на документални филми и исторически очерци. През 1992 г. вече е част от екипа на вестник „Дневен труд” и стартира рубриката си „По пантофи”, в която обект на нейните интервюта са най-известните български държавници, политици, общественици, творци, учени. Много бързо рубриката добива голяма популярност сред читателите. Заедно с това Валерия Велева печели авторитет и като политически репортер и анализатор на събитията в страната ни. В две поредни години е отличена с наградата „Репортер на годината”- през 1995 и 1996 г. През 2002 г. Велева е удостоена с най-престижната награда в областта на печатните медии у нас – „Черноризец Храбър” за цялостно творчество.
Досега бе издала книгите „Мъже на власт”, „Изповеди по пантофи” и “Пари, власт, комунизъм”. Вече и четвъртата й книга е по книжарниците, тя е наречена „Рани от власт”. И днес, от 17,30 часа, и ямболската публика може да чуе лично от Валерия Велева част от станалото, и ставащото в държавата ни.

About the Author :