Валентин Ревански отговаря на Явор Брънков заради твърдението му, че е виновен за дълговете на баскетболния клуб

1368073696IMG_2320По отношение на изказването на общинския съветник и настоящ президент на БК “Тунджа” Я. Брънков публикувано във вестник “Делник”, че поема клуба със задължения към НАП от 65 000 лв.  и за това финансово състояние се опитва да отправи упреци лично към мен:

Уточнявам, че нямам желание да влизам в излишен дебат с общински съветник, но съм принуден да отговоря.

Г-н Брънков, защо преди да кажете горепосоченото, не се информирахте за някои важни факти по този въпрос от г-н Иван Чолаков, г-н Христо Добрев или от оперативните лица, отговарящи за финансите през този период, когато фактически съм бил президент на клуба?

На първо място –  участвал ли съм последните три години в управлението на клуба, или само съм помагал финансово, както обявих още в края на 2014 година.

На второ  – с какви задължения аз съм поел клуба през 2010 г.

На трето място – каква е сумата, която съм дал за тези седем години за баскетбола на град Ямбол.

Със сигурност е с обща стойност над 600 000 лв. Ако имате смелост, може да заповядате на среща с мен и останалите членове на клуба и да се направи пълна сметка, убеден съм, ще се види, че средствата с който съм помагал на БК “Тунджа” определено са повече.

И не на последно място, г-н общински съветник, ако г-н Иван Чолаков, някой от управителния съвет, капитанът на отбора, някой от състезателите или някой от групата на феновете на отбора излезе и повтори същите тези думи, които Вие изрекохте и ги докаже – готов съм лично да прехвърля всички мои дейности с активите им на Вас.

А Вие, ще направите ли същото, ако упреците Ви не се потвърдят от тях? ТЕ са били свидетели и знаят най-добре какво съм направил, както аз, така и членовете на управителния съвет и всички които са помагали през годините на клуба, за да успее ДВА ПЪТИ подред представителният отбор на Ямбол да извоюва призови места.

След като разберете отговорите на тези въпроси, изкажете мнение относно това, кой носи отговорност за това Ваше твърдение.

Когато лично Вие, г-н Брънков, направите дарение 1% лични средства от дарената от мен сума към БК „Тунджа” – тогава ще ви поздравя.

Всъщност, ще получавате ли заплата от БК “Тунджа”, г-н общински съветник, ако е така, може би ще е прецедент в ямболския баскетбол, или Вашият шеф Ви е измислил И някаква друга длъжност в БК “Тунджа”, за да оправдае заплатата Ви?

Пожелавам Ви успех и Ви съветвам, преди да изказвате каквито и да било твърдения е добре да проверявате всичко и тогава да правите заключения.

Т.е първо информирайте, след което изпълнявайте дадените Ви поръчения, вероятно на този, който през 2010 г. ме помоли да стана председател на БК “Тунджа”. Приех, в името спорта, в името на развитието на баскетбола в град Ямбол.

Тогава, обаче не повярвах, когато предни председатели на БК “Тунджа” довели клуба до възход ми казаха, че каквито и успехи да постигне отборът, когато се оттегля няма да получа човешко отношение  от страна на общинското ръководство, а точно обратното.  Не повярвах и сега съжалявам.

Вероятно, точно това негативно отношение към хората помагащи на ямболския баскетбол е причината, че толкова дълго време кметът Г. Славов не намери човек, който да застане начело на клуба и затова се наложи да назначи чиновник от общинската администрация.

Г-н общински съветник, в края приемете един съвет от мен – ако е такъв подходът Ви към хората които само са помагали, и/или могат да продължат да бъдат в помощ на клуба, занапред няма да може да разчитате на тях.

Не е редно Вие и/или останалите от общинската администрация да правите политики и да трупате лични дивиденти за сметка на ямболския баскетбол.

Валентин Ревански

About the Author :