Валентин Ревански е новият стар президент на БК „Тунджа”

RevanskiБизнесменът Валентин Ревански е новият стар президент на баскетболен клуб „Тунджа”. Той бе избран на трудния пост на Общото отчетно-изборно събрание на клуба, провело се на 31 март в „Диана палас”.
Ревански ще бъде начело на  БК „Тунджа” още пет години, след като направи много успешен първи мандат, по времето на който мъжкият отбор на Ямбол постигна на два пъти бронзови медали от елитното първенство на България. В този период силно се представиха и детско-юношеските формации на БК „Тунджа”, като се стигна и до дълго желаното взаимодействие между опитния и качествен треньор и президент на баскетболен клуб „Тигър” Здравко Янчев и ръководството на БК „Тунджа”.
Като резултат от това Янчев стана директор на детско-юношеската школа на БК „Тунджа”, което е голям плюс за ямболския баскетбол.
На Отчетно-изборното събрание се избра и нов Управителен съвет. В него влизат Ревански, Иван Чолаков, Христо Христов, Михаил Шевкенов, Христо Добрев, Видьо Видев, Николай Георгиев, Мария Тюфекчиева, Ивайло Дуков и Генчо Каназирев.
В сравнение с предишния УС  на БК „Тунджа”, новите имена са на Иван Чолаков, който преди не можеше да участва в управата на клуба, тъй като попадаше в конфликт на интереси като общински съветник, Мария Тюфекчиева, регионален директор на застрахователна компания „Уника”, Николай Георгиев, собственик на фирма „АБС Инженеринг”, Ивайло Дуков, сектор „Спорт и отдих” на община Ямбол и Генчо Каназирев, собственик на фирма „Учтехспорт”.
Де факто този вариант на Управителния съвет повтаря онова, което бе гласувано от членовете на Общото събрание на отчетното събрание през 2013 г., но после се оказа, че юридически нещо не е както трябва да бъде.
Действително съвсем нова фигура в УС е само Генчо Каназирев, всички други имена повтарят ситуацията от предното събрание.
Изборът на В. Ревански за президент на Баскетболен клуб „Тунджа” мина през перипетии, тъй като известният бизнесмен и страстен почитател на играта с оранжевата топка, на 16 октомври миналата година обяви, че настоящият спортен сезон е последният му начело на клуба. Ревански тогава обясни, че се чувства уморен и във физически, и в психически, и във финансов аспект от това да е начело на най-популярния спорт в града ни.
В предния си мандат имаше сезони, в които Ревански влагаше по 80-90 000 лв. за издръжката на БК „Тунджа”, а това е огромно натоварване, още повече че Валентин е и изключително привързан към баскетбола и непрестанно бе ангажиран с клубните проблеми.
В крайна сметка, както преди седмица още съобщихме, членовете на Управителния съвет са успели да го убедят отново да се кандидатира за поста.
Догодина организираният баскетбол в Ямбол навършва 70 години и е нужно да има стабилност на върха на БК „Тунджа”.

About the Author :