Валентин Ревански: Баскетболният отбор ще има по-скромен бюджет

basketТази година ще бъдем със по-скромен бюджет, но отборът ще има играчи на всички позиции, каза президентът на Баскетболен клуб „Тунджа” – Ямбол Валентин Ревански. Той обясни, че по-скромният бюджет идва от това, че община Ямбол има много големи проекти, които предстои да се завършат, и затова са им необходими много средства.  Отделно бизнесът в Ямбол изпитва затруднение и на бизнесмените им е трудно да помагат, макар че сме сигурни, че искат, допълни още президентът и уточни, че по-важното е, че тази година отново ще имаме отбор.

Като член на Управителния съвет на клуба и като човек, който се занимава със спортно-техническата част на клуба Иван Чолаков представи първо селекцията на отбора, а след това и новият треньор.

???????????????????????????????

Той обясни, че селекцията е правена „в движение”, защото имало непрекъснато промени сред играчите, които остават. „Стоян Петков и Мартин  Дурчев получиха добри финансови предложения и е съвсем нормално да се възползват от тях”, каза депутатът и допълни:

„На този етап разполагаме на пост 4 (тежко крило) и пост 5 (център) с трима състезатели. От новите е  Денис Агре. Той е роден 1980 г., висок е 2,02 м. Миналата година е играл в чужбина, тази година е в Ямбол. Нов играч е и Боян Радетич с добра спортна биография. Клубът сключи договор и с младия Андрей Иванов, който се развива добре и тази година ще има повече възможности да поиграе и да се развие през годините. Това момче има качества, надявам се да му се дава щанс и той да се възползва от това. На пост 3 (леко крило) има сръбско попълнение – Иван Босняк, висок е около 2 м, опитен състезател, може да играе на пост 2 (атакуващ гард) и 3. С него ще имаме едно солидно леко крило. В нея позиция сме планирали и Стойо Чолаков, който също може да играе и на позиции 3 и 4. На пост 2 е Станислав Говедаров, независимо че вече възрастта му е особена. Той е на 35 г., но физиката му отговаря на 27-28 г. И затова смятам, че годините няма да бъдат пречка за неговите изяви. Като втора двойка и тройка в отбора остава и Евгени Иванов.

На пост 1 (плеймейкър) на този етап е Милян Бочка, който през миналата година игра в „Черно море“ – Варна. За съжаление Иван Тенев поиска да бъде освободен, поради това, че желае да се занимава с бизнес. На този пост срещаме затруднения, които искаме да решим с колегата. Взели сме на проби едно момче – Милен Дулев, на този етап не сме решили дали ще го оставаме.”

Тренировките на отбора са започнали от началото на септември, а с българските баскетболисти – от 23 август с обща подготовка, за да са в добра кондиция, когато се съберат всички. В момента се търсят отбори, с кото да се проведат контроли.

Новият треньор е сърбинът Нинослав Марянович, представи го Иван Чолаков и коментира: „Вярвам в него и че ще съумее да се справи и да направи отбор, който отново да предизвиква интерес и отново да докажем, че Ямбол е баскетболен град, като напълним зала „Диана“.

Нинослав Марянович нсе представи, че е на 38 години. Кат оиграч е тренирал в около 10 отбора, сред които са младежкият отбор на „Партизан“, „Железник“, „Будучност – Монтенегро“  и отбори в Русия, Сърбия, Гърция и Кипър. 4 години е бил помощник треньор на „Железник”.

Той благодари за поканата да работи в Ямбол. „За мен това е първата ми година като самостоятелен треньор. Ще дам всичко от себе си, за да постигнем резултат и всички да са доволни. Мисля, че отборът ще бъде добър. Всички работят да се получи най-добър резултат. Имаме малък проблем с позиция 1, но има още време да го решим”, каза още Нинослав Марянович.

Амбициите ни са да направим добър отбор, който да удовлетворява изискванията на ямболската публика, обобщи накрая Иван Чолаков.

About the Author :