“Вакуум Ел Систем” приключва европейски проект за подобряване на производствения капацитет

DSC04702Ямболската фирма “Вакуум Ел Систем” приключва европейски проект по ОП „Иновации и конкурентноспособност” за подобряване на производствения си капацитет. Общата стойност на проекта е 1 666 666,67 лв., от които 850 000 лв. са европейско финансиране, 150 000 лв. са национално финансиране, а 666 666,67 лв. са собствено финансиране. Проектът включва включва закупуване и въвеждане в експлоатация на машина за лазарно рязане и закупуване и въвеждане в експлоатация на обработващ център за струговане и фрезоване.

Днес – 23 февруари, прокуристът на фирмата Георги Бонев представи резултатите от реализацията на проекта на пресконференция в Областен информационен център и съобщи, че на 28 февруари – вторник, във фирмата ще бъде организиран ден на отворени врати, за да се демонстрират новите машини и резултатите от тяхното въвеждане в експлоатация.

Към момента производствената дейност на фирмата включва четири направления: вакуумни технологии, изделия от листова стомана и прецизни машинни детайли, леене и машини за лазерно рязане.

About the Author :

Leave a reply