Ваксини за 170 медици идват за Ямболска област от втората пратка

Ямбол, 7.01.2021 г.

Ваксини за 170 души идват за Ямболска област от втората пратка, научи „Делник“. С тях ще бъдат ваксинирани само медицински лица, но все още остават доста необхванати. При първата пратка на 28 и 29 декември 2020 г. бяха ваксинирани 100 медици на първа линия, но според записалите се в списъците общо 437 медицински лица от Ямболска област са заявили желание да се ваксинират. Една част от тях сe отказват, защото вече са боледували от коронавирус, докато пристигнат ваксините, но все още има доста – над 150, които не са обхванати.

Ваксините ще пристигнат в Ямбол в понеделник – 11 януари, а самото ваксиниране ще се извърши в Специализираната болница за активно лечение по кардиология в Ямбол. Очакванията са ваксините да бъдат поставени до четвъртък – 14 януари.

Кабинетът за ваксиниране в РЗИ – Ямбол ще бъде ремонтиран и подготвен до 15 януари, очакванията са следващата доставка ваксини да могат да бъдат поставени в него, но за да няма струпване разрешение да поставят ваксини имат трите болнични заведения в Ямбол и ДКЦ – 1.

About the Author :

Leave a reply