Вази с цветя, банка и босилек, който ще гушнем

kostov_diankovA

Доста буйна фантазия има Иван Костов, щом си вярва, че когато е бил министър-председател е оправил държавата. И че за него е фасулска работа да се превърне набързо в банкер и да извади от тинята Корпоративна търговска банка.
Как негови хора приватизираха на безценица по работническо-мениджърската пиеса държавните фирми е факт. И е факт, който няма да влезе в историята като успешна държавна политика.
В появата на дансинга на Иван Костов има и нещо друго доста интересно – неговата позиция за КТБ тотално се различава от тази на „Демократи за силна България”. На партията, завещана от бившия премиер и лидер на СДС, на Радан Кънев.
Костов се хвали, че се справил блестящо с въвеждането на Валутния борд.
Валутният борд дойде с пределно ясни правила, правени в чужбина. Така че дали Командира, дали Симеон ІІ или Румен Петков, щеше да е министър-председател, нямаше никакво значение.
Междувременно депутатите се опитват по терлици да гласуват милиарди държавни пари, за да платят частните масрафи на големите играчи. Това е и огромната опасност – да ни търкулнат по сипея, а оттам нататък всичко ще бъде похода на Сизиф.
Пак междувременно, се оказа, че не само пенсията на съпругата на Иван Костов била в издънената Корпоративна търговска банка, в нея семейството на Командира имало и други пари. Това, с учудващо, меко казано, закъснение, призна бившият лидер на СДС пред медиите. Колко са тези пари, не каза, позовавайки се на банковата тайна.
Със сигурност сега почти всички от „елита” ще се вкопчат в банковата тайна. Пак те натискат да набутат текст в Наказателния кодекс, според който всяка публикация за нередности в банковата система ще е криминално деяние.
Конституцията, с прокламираната в нея свобода на словото и печата, изобщо не ги интересува. Ако имаше как, те още днес щяха да изхвърлят този лигав текст от Основния Закон на Република България.
… Твърде много и все интересни сюжети излизат покрай изкормената Корпоративна търговска банка. И друг път го писах, и ще го повтаря – там ще видим прословутото задкулисие. С доста от щатните депутати, с много от тия, които загряват край страничната линия, за да станат и те част от политическия „елит”. С поне дузина от криминалните типове, тръгнали с бухалките да просвещават народа как се прави „пазарна икономика”. И ред други преинтересни личности, играли досега други роли.
Прословутите социални мрежи обаче продължават да изобилстват с букети и вази с цветя. Май малцина си дават сметка, че това, което ни готвят в парламента, ще ни накара да гушнем босилека.
Ще бъде един пищен прощален жест.
Познайте към кого…

Борислав Ненов

About the Author :