Бързите антиген тестове са дали 67 положителни проби в Дом стари хора в Ямбол, от РЗИ започват PCR-тестове

Ямбол, 19.11.2020 г.

Бързите антиген тестове са дали 67 положителни проби в Дом стари хора в Ямбол, съобщават от РЗИ- Ямбол. От направени 170 теста, положителни са на 60 души от потребителите и на 7 души от персонала. На всички положителни ще бъдат направени и PCR-тестове, които започват от днес. Изследваните се чувстват добре, почти никой няма симптоми.

От РЗИ са направили проверка в Дома, връчили са предписания за въвеждане на допълнителни епидемиологични мерки, уточнили са мястото за изолация на заразени, ако се окаже, че и PCR-тестове покажат положителни проби. Болницата е уведомена, за да бъдат предприети мерки при евентуално усложняване на състоянието на възрастните хора.

Припомняме, че медицинска сестра от персонала и фризьоро-бръснаря са с положителни проби от два дни. Мъж от Дома със симптоми е настанен в неделя в болница, но пробата му за коронавирус се е оказала отрицателна.

Днес РЗИ ще направи PCR-тестове на 24 потребители и на 20 души персонал и в Дома за стари хора в с. Болярско, община „Тунджа“, където има двама домуващи, заразени с коронавирус, които са изолирани.

About the Author :

Leave a reply