Български и европейски карнавали – представени във фотоконкурс

SharenoКолоритът и многообразието на българските маскарадни традиции представят професионални и любители фотографи в традиционния конкурс „Кукерландия“. Надпреварата сред майсторите на фотообектива е част от едноименния Международен маскараден фестивал, провеждан в Ямбол и се организира за 12-а поредна година. Ново предизвикателство в тазгодишното издание на конкурса е възможността да бъдат представени фотографии и от карнавали, провеждани в различни европейски страни.

Качването на снимки в специализирания сайт www.kukerlandia.com стартира миналата седмица и вече предвещава завидно разнообразие от сюжети и картини. Потребителите могат да видят както впечатляващи образи от традиционните кукерски игри, така и от пищния карнавал във Венеция, например.

Журирането на творбите става при пълна анонимност на авторите.

До 24.00 часа на 12.02.2016 г. тече срокът за регистрация и качване на снимките за предварителна селекция. Между 13-14 февруари ще бъдат ясни 45-те селектирани творби, които ще бъдат отпечатани за участие в изложбата „Кукерландия“ на 27.02.2012 г. в ямболската Художествена галерия „Жорж Папазов“.

Най-добрите от номинираните произведения ще бъдат определени ден преди изложбата.

Тази година наградният фонд на фотографския конкурс надхвърля 2300 лева. Освен паричните награди, осигурени от организаторите на Маскарадния фестивал „Кукерландия“ – община Ямбол и община „Тунджа“, са предвидени и солидни  поощрителни награди от организациите-партньори на фотоконкурса.

Подробна информация за Международния Фотоконкурс с изложба  „Кукерландия – 2016“ – на сайта www.kukerlandia.com, в рубриката „Фотоконкурс“.

Самият маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2016“ тази година ще се проведе в четири поредни дни – от 25 до 28 февруари. Кулминацията на празника е двудневното състезателно дефиле на кукери и маскирани на 27 и 28 февруари.

About the Author :