Българският празнично обреден календар – феномен в културата на нашата страна, който трябва да съхраняваме

 

С  грижа за културата са предложенията на  БСП за България в Програмата за предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

Ямбол, 13.03.2023 г.

В първата половина  на м. март Ямболска област винаги е под знака на кукерските игри, с които се отбелязват последните мрачни зимни дни в очакване на пролетното оживление. А с него идва и обновлението.

За кандидатите за народни представители от 31 ЯМИР беше естествено да се включат с подкрепа от самото им начало в Ямбол. На финала на кукерския празничен цикъл  водачът на листата Кристиан Вигенин и четвъртият по ред в нея Красимир Кръстев, старши експерт в Бюрото по труда в Елхово посетиха село Гранитово, посрещнати сърдечно.

 

Кандидатите за народни представители за Ямболска област Божидара Божилова, Галин Пантелеев и доц. д-р Милен Димов избраха да посетят село Стара река заедно с кмета на Община Тунджа Георги Георгиев. И проследиха целия ритуал, в който участниците  спонтанно ги включиха. Празникът завърши с  хоро. Поведе го кандидатът за народен представител  от БСП за България в 31 ЯМИР Галин Пантелеев, справи се отлично и получи продължителни овации за умението си.

Кметът на село Стара река  Нина Колева благодари на  кандидатите от листата на БСП за България в Ямболска област за оказаното внимание на техния пролетен празник и им пожела успех.

Фактът, че българските традиции в сферата на културата са зле финансирани не спира българите да ги пазят с цената на лични усилия  и средства. Оценявайки тази всеотдайност БСП за България предвижда в своята програма, която ще изпълнява в 49 ОНС, увеличение бюджета за култура  до 1 % от БВП, равнопоставено държавно финансиране на институциите, увеличение на доходите за дейците на културата и народните читалища и  популяризиране на България като туристическа дестинация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :