Бъдещето на младите в европейската визия

IMG_9836На 18 април 2019 година в Болярово пристигна кандидатът за Европейския парламент под номер две в листата на социалистите Петър Витанов. Той се срещна с част от младите хора в общината, за да чуе техните проблеми и предложения за подобряването на живота на българите и най-вече задържането на младите хора в страната.

Младият социалист, роден в Сливен, но представител на столична партийна организация, разказа накратко за себе си и сподели с усмивка,че днес навършва 37 години. Неговият ресор са външната политика и отбраната, но ако отиде в Европейския парламент, ще отстоява националния интерес във всяка сфера. Радва се, сподели той, че има толкова млади хора тук, хубаво е и че в листата са подредени така, но те вземат и от опита на по-възрастните си колеги, защото е безценен.

IMG_9817Гости на срещата, представени от общинския партиен лидер Атанас Дженков бяха и: народният представител (колега на младият кандидат за евродепутат) Николай Пенев, областният партиен лидер Митко Андонов и представителят на Националния съвет Пламен Червеняков.

Народният представител г-н Пенев сподели, че е щастлив, че неговият млад приятел и колега е на тази позиция в листата и ще работи усърдно за неговия успех, особено в област Ямбол, където е родното му място.

Областният лидер Митко Андонов сподели с младия гост, че това е общината с най-висок процент гласове в цялата страна за БСП на парламентарните избори и вярва,че и този път ще подкрепят тази листа, но се надява и действително да се решат проблемите със задържането на младите хора.

Тези проблеми не са никак малко, стана ясно от думите на дългогодишният кмет на община Болярово Христо Христов. Това е сред основните му цели вече над 20 години и по някакъв начин успява донякъде, но наистина е много трудно да полага неимоверни усилия, а да вижда как те все пак избират големите областни центрове и да знае, че не може да им предложи нещо по-добро. Не са никак малко проблемите и определено е нужно да има една по-различна политика за райони като този. Не е честно спрямо тези хора, които наистина обичат родния си край и искат да останат да бъдат делени от другите. Много предложения и идеи има местната власт, но уви, много рядко успяват, одобрените проекти са основно на общини с повече жители, а тукашните остават ощетени. Не трябва да е така. Общинският кмет поздрави рожденика и му поднесе подарък с пожелания за много успехи и отново да се върне тук да се види с младите боляровци.

Петър Витанов сподели голяма част от общата визия на социалистите за България и Европа, както и своето виждане, че трябва коренна промяна и тя трябва да започне именно от младите хора, с тяхната дързост, смелост и увереност, с оптимизма и знанията им. Много сериозни проблеми и своето виждане за решенията поставиха младите боляровци пред бъдещият евентуален евродепутат. Но ние сме далече от Европа, бяха сред основните изводи, макар и в ЕС. Има неща противоречиви, като например, забраната за ваксини на животните – болен проблем в този район след случилото се с унищожаването на животните. Гледайки към Европа, губим и турския пазар и още много неща натъжаваха младите хора тук, а г-н Витанов се съгласи, че трябва коренна промяна в много отношения и визията за Европа, трябва да започне от тази за по-добър живот в България. Промяната трябва да започне именно от младите, бе общият извод – да помогнат визията им за България, в която те ще останат, да стане факт!

IMG_9828 IMG_9832

About the Author :