„Бъдещето е за вас, млади хора!“

DSC07748Младежка дискусия на тема „С Тунджа в сърцето“ – „Моята идея за развитието на Община „Тунджа“ се проведе през Великденските празници. Тя е част от празничните прояви, посветени на Деня на Общината – 22 април. Участие в нея взеха ученици, студенти, млади хора, живеещи и израснали в тунджанските села.

Водещ на срещата беше кметът на общината Георги Георгиев. Той представи пред участниците основни параметри на реализираните от общинското ръководство политики в областите образование, младежки и социални дейности, инфраструктура и благоустройство. Специално внимание беше отделено на осъществените проекти, финансирани по различни оперативни програми.

??????????????????????????????? Кметът акцентира върху поетия през 2009 година ангажимент за подкрепа на ученици и студенти от общината, които имат високи постижения в образованието, културата и спорта, но са в затруднено финансово положение. Той подчерта, че набраните почти 100 000 лева, вложени в съдбите на над стотици стипендианти, са постъпили чрез дарения от страна на бизнеса и приятели на общината по време на благотворителните балове, търгове, базари и дарителски акции. „Водени от желанието да създадем максимално добри условия за вашето образование и развитие, упорито работим за бъдещето ви, за това да бъдем заедно през годините, в полза на нашите, вашите села, в полза на нашата Община, за да бъдем завинаги С Тунджа в сърцето. Бъдещето е за вас, млади хора!“, каза кметът Георги Георгиев.

???????????????????????????????В градивна дискусия участниците в срещата споделиха свои идеи за благоустрояването на селата, за изграждане на повече детски и спортни площадки, зони за отдих, велотуристически маршрути. Предложено беше в сферата на здравното образование да се включат младежки здравни медиатори и да се разшири обхвата на дейност на младежките неправителствени организации.

DSC07735Приветствия към младите хора отправиха народният представите Кирчо Карагьозов, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова и заместник-кметът Станчо Ставрев.

???????????????????????????????В заключение кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на младите хора за споделената съпричастност към настоящето и бъдещето на Община „Тунджа“ и подчерта: „Ние имаме нужда от вашата корекция. Ние имаме нужда да работим заедно. Благодаря ви, че ми давате увереност за посоката, в която работим и ме стимулирате да превърнем вашите идеи в реалност. Така нашата Община „Тунджа“ ще се утвърди в привлекателно място за живот и работа.“

 

DSC07762 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

About the Author :