БЧК – Ямбол празнува

DSC03685aС поредица от прояви БЧК – Ямбол отбеляза празника на организацията – 8 май, когато цял свят чества Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Рано сутринта днес – 9 май, ръководството на БЧК – Ямбол първо посрещна гостите си от Холандия – делегация на Холанския червен кръст, която ще бъде в Ямбол за няколко дни, а след това даде пресконференция, за да оповести инициативите за празника си.

Митко Филипов подчерта, че този празник обединява усилията на милиони хуманисти от цял свят, за да изпълняват хуманитарната си мисия – да подпомагат хората в нужда и да намалят човешкото страдание.

DSC03683aМалко по-късно в залата на БЧК беше проведено тържествено събрание и  награждаване на червенокръстки деятели с принос в развитието на Ямболската червенокръстка организация по повод 8-ми май  – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец. Голямото отличие, което и признание да принос в работата на организацията беше дадено на Пенка Атанасова, която получи бронзов медал за заслуги към БЧК. Митко Филипов уточни, че това е едно от най-високите отличия. Досега в Ямболски регион има само трима носители, като преди медалът е бил един, а не като сега – златен, сребърен и бронзов.

DSC03684aСъс званието „Отличник на БЧК” и със значка бяха отличени Дора Карагьозова, Красимира Харутюнян, Лора Величкова, Събина Тодорова, Снежана Лесичкова, Валя Ангелова, Таня Хаджидимитрова, а Ирина Георгиева стана носител на званието „млад отличник на БЧК”.

About the Author :