БЧК-Ямбол посрещна представители на Турския червен полумесец в Международния ден на доброволеца

t4pЯмболската Червенокръстка организация бе домакин на работна среща по повод 5 декември – Международен ден на доброволеца, с участието на представители на Турски Червен полумесец, град Люлебургас. Представителите от Турски Червен полумесец, бяха водени от Председателят на Управителен съвет на общинската организация на Червен полумесец на Люлебургас, г-н Исмаил Аркин, Ахмет Тангюл – член на Управителния съвет и Есреф Истиърман – член на Управителния съвет.

Стойчо Стойчев, Зам.-прдседател на НС на БЧК сподели, че  политиката на национално ниво е насочена към създаване на локални партньорства между национални дружества, за да могат да си оказват взаимопомощ в полза на уязвими лица.

predseД-р Антоанета Антонова, Председател на Обл.съвет на БЧК – Ямбол запозна участниците в срещата с предизвикателствата на доброволческата работа.

Инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на ОС на БЧК – Ямбол презентира приоритетните дейности на организацията и спецификите за областта ни.

Целта на срещата беше опознавателна, поставиха се основите на едно добро сътрудничество в бъдеще между двете хуманитарни организации. В срещата участваха членове на Обл. съвет на БЧК – Ямбол, щатни служители на организацията и медии.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply