БЧК Ямбол отбеляза Националния ден за безопастност на движение по пътищата с курс за Първа помощ за кандидат водачи на МПС

 

Ямбол, 30.06.2021 г.

По случай 29 юни, Национален ден за безопасност на движение по пътищата, заместник областният управител, Светослав Стоев, посети курса за Първа помощ за кандидат- водачи на МПС на Български червен кръст – Ямбол.

Денят на безопасността на движението по пътищата се отбелязва за трети път в нашата страна. През 2019 г., с решение на Министерски съвет, датата 29 юни бе определена за единната дата за страната ни. Целта е с началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата.

Господин Стоев запозна курсистите с дейността на Областната комисия по безопасност на движението към Областна администрация Ямбол, като ги призова да бъдат внимателни на пътя и да пазят както себе си, така и останалите участници в движението.

В края на дискусията, заместник областният управител подари на всички кандидат-шофьори автомобилни аптечки с пожелание за отговорност на пътя и много безаварийни километри. На своеобразната беседа присъства и Началникът на Сектор “Пътна полиция” – Ямбол, Главен инспектор Тодор Мишинев, а домакини на събитието бяха господин Митко Филипов – Директор на БЧК – Ямбол и госпожа Добриела Праматарова, специалист в областната организация на БЧК – Ямбол.

About the Author :

Leave a reply