БЧК сформира втора група за лятно училище

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБЧК-Ямбол извършва подбор на деца на възраст 7-11 години, за да сформира втора група за обучение от   ваканционната програма на организацията  „Лятно училище по плуване 2016г.” Първата група с осемнадесет деца започна своето обучение на 1 юли 2016г., което ще приключи на 28 юли 2016г.

Предвижда се, втората група да стартира на 25 юли 2016 година и ще продължи до 19 август 2016г., като заниманията  са общо 20 и ще се провеждат на плувния басейн към Гимназия „Васил Левски” в град Ямбол.

Основната цел на програмата за превенция на водния травматизъм сред деца на БЧК-Ямбол е  изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и познания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Техники за оказване на първа помощ при давене и удавяне.     

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПрез летните месеци рискът от водни инциденти се повишава. Основните причини за това са:

  1. Непознаването или подценяването на опасностите при къпане и плуване.
  2. Неумението да се излезе от опасни ситуации, възникнали във водата.
  3. Незнанието да се помогне на човек, който се дави.

Ако родителите търсят подходящата форма за ангажиране свободното време на децата си, то обучителната програма „Лятно училище по плуване 2016г.” към БЧК-Ямбол е отлична възможност.

Заниманията, включващи плувна подготовка, съчетани с обучение по превенция на водния травматизъм е идеалното решение. Научавайки се да плуват и да се предпазват, децата ще са по-малко уязвими от водни инциденти.

След приключване на обучителната част е предвидено да се проведе заключително занимание с демонстрация на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа долекарска помощ при удавяне. Всички деца ще получат награди и грамоти за успешно завършено „Лятно училище по плуване 2016г.”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAРодителите, които желаят да включат деца си в обучителната програма на БЧК-Ямбол „Лятно училище по плуване 2016г.”, трябва предварително да попълнят молба-декларация за съгласие по образец, предоставена от БЧК-Ямбол.              

Таксата за участие е в р-р на 95 лв. и покрива разходите по провеждане на обучението, вкл. таксата за достъп на децата до плувния басейн.

За допълнителна информация на адреса на  БЧК в гр. Ямбол, ул. «Димитър Благоев» №1.,

тел.: 046 / 66 44 24.

Лице за контакт: Добриела Праматарова-специалист в БЧК-Ямбол, тел.: 046 / 66 44 24; 0886 344 250.

About the Author :