БЧК празнува Световния ден на Червения кръст

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЯмболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото «Навсякъде за всеки» с поредица от инициативи, организирани по повод празника. Денят стартира с поклонение с поднасяне на цветя от доброволци и служители на БЧК на паметната плоча на Ямболската червенокръстка организация.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПредставена бе благотворителна изложба „Бъди добър” на Денка Георгиева, доброволец на БМЧК – Стралджа във фоайето на НЧ „Съгласие 1862” – Ямбол по повод  95 годишния юбилей на БМЧК. Тя е самоук художник, който твори икони, рисува живопис, рисува върху кратуна, използва техника за рисуване с пирограф върху дърво и други техники. Набраните средства от изложбата ще бъдат дарении на деца в риск от община Стралджа.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо повод празника в Синия салон на Народно читалище «Съгласие 1862» в град Ямбол се организира тържествено награждаване с отличия на БЧК за червенокръстки деятели с принос в развитието на областната организация. Д-р Антоанета Антонова, Председател на ОС на БЧК – Ямбол поднесе поздравително слово към членовете, доброволците, симпатизантите и партньорите на организацията по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВокално-инструментална група “Сантимент” поднесе специален поздрав към всички червенокръстци по повод празника. Групата изпълни популярни български песни и създаде добро настроение на всички.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                         Гергана Георгиева

About the Author :