БЧК посети Съюза на слепите заради Международния ден на белия бастун

OLYMPUS DIGITAL CAMERA По повод Международния ден на белия бастун доброволци и щатни служители на БЧК–Ямбол посетиха Съюз на слепите – гр. Ямбол. През 1970 година 15 октомври е обявен за международен ден на белия бастун от президента на Международната федерация на слепите. Водещ на тържеството по повод празника бе Илиана Калчева – незряща млада жена. Ани, както я наричат приятелите й, е завършила специалност „Информатика” и в момента работи в Дома за стари хора в град Ямбол.

Гости на празника бяха инж. Митко Филипов, Директор на ОС на БЧК – Ямбол;г-н Август Попов, актьор; доброволци от БМЧК и медии.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИнж. М. Филипов,благодари за поканата и изрази готовност за реализиране на съвместни дейности с хората със специфични потребности,на които ежедневно им се налага да преодоляват редица трудности.Доброволците на БМЧК поздравиха незрящите хора, представиха емоционален разказ, написан от незрящо дете. И като на празник, Ани получи цветя и подаръци от доброволците на БМЧК – Ямбол.

Поздрав към присъстващите отправиха Слав Славов, незрящ писател и Пенка Илиева, писателка. Г-н Попов призова незрящите хора да продължават да се борят за правата си и да не спират да мечтаят.

Водещата на празника беше подготвила музикални поздрави към участниците, което допринесе за доброто настроение на присъстващите.

Руска Стратиева, Председател на Съюз на слепите – гр. Ямбол благодари на присъстващите за подкрепата и споделения празник.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply