БЧК помага на наводнените в Стралджа

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъв връзка с усложнената обстановка следствие от обилните валежи и придошлите води на р. Тунджа в района на град Стралджа, БЧК-Ямбол се включи в операция по подпомагане на засегнати лица и семейства.

Екипът, в чийто състав бе директора на Областния секретариат на БЧК – инж. Митко Филипов и специалистът «Мениджмънт на бедствия» – Добриела Праматарова посетиха на място настанените след организирана евакуация във физкултурния салон на ОУ «Св. св.Кирил и Методий» над 50 души предимно жени и деца на различна възраст, в т.ч. две бебета на 2м. и 3м.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAРазполагайки с предварителна информация от представители на местната власт, председателя на Общинската структура на БЧК и след направена оценка на ситуацията и нуждите на място, БЧК-Ямбол предостави храна, хигиенни материали и дрехи на нуждаещите се.

БЧК-Ямбол остава в готовност за изпълнение на дейности  по подпомагане на нуждаещите се, съобразно ролята и отговорностите, които организацията е поела по време на кризисни ситуации  и при координираност на действията с Националния секретариат на БЧК и  останалите институции.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 5 декември 2014г.БЧК-Ямбол продължи да извършва дейности по подпомагане на засегнати лица и семейства от град Стралджа. На настанените от предния ден във физкултурния салон на местното училище, след организираната на евакуация 15 домакинства, екип на Ямболската червенокръстка организация предостави мляко и топли закуски. Общият брой на обхванатите лица е 63, от които 35 са деца.

 

При посещението си, представителите на БЧК-Ямбол установиха, че постепенно ситуацията в града след наводнението постепенно се нормализира. На евакуираните лица са предоставени легла, дюшеци и завивки от общината и нощта е преминала спокойно.

 

БЧК-Ямбол остава в готовност да изпълнява дейности  по подпомагане на нуждаещите се, съобразно ролята и отговорностите, които организацията е поела във връзка с така създалата се кризисна ситуация и при пълна координираност на действията с Националния секретариат на БЧК и  останалите институции, работещи на терен.

 

 

                             

 

 

 

About the Author :