БЧК направи дарение за болницата за Световния ден на Червения кръст

Тази година 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец е посветен за благодарност към доброволците, които работят всеотдайно на първа линия в борбата с COVID-19. Аплодисментите са за тях – #KeepClapping.

Ямболската Червенокръстка организация предостави дарение – разтворимо кафе на МБАЛ „Свети Пантелеймон“-Ямбол чрез д-р Панайот Диманов, изп. директор на болничното заведение.

Дарител е фирма „Якобс Дау Егбертс БГ“ ЕООД – международна  компания, която се занимава с търговия на кафе, която дарява 400 бр. разтворимо кафе Нова Бразилия Крема стикс за болницата в гр. Ямбол.  Волята на дарителя е кафето да се използва за подкрепа на медиците в България.

ОС на БЧК-Ямбол благодари на дарителя за хуманния жест и съпричастност, като пожела да има повече хора с добри сърца.

Председателят на Ямболската Червенокръстка организацията, д-р Антоанета Антонова поздрави всички червенокръстки деятели-доброволци, членове и симпатизанти за приноса им в развитието на областната организация.

БЧК-Ямбол получи поздравителни адреси за празника от кмета на община Ямбол, г-н Валентин Ревански и кмета на община Болярово, г-н Христо Христов.

 

 

Областен Секретариат на БЧК-Ямбол

About the Author :

Leave a reply