БЧК и МВР в Ямбол със съвместна кампания за Европейския ден без жертви на пътя

orig-96410562319075696От 19 до 21 септември 2017г., Ямболската червенокръстка организация и ОД на МВР – Ямбол ще проведат съвместна информационна кампания по повод отбелязването на Европейския ден без жертви на пътя  – 21 септември под мотото: „Спаси животи“. Основната цел е да се повиши информираността на обществото за значимостта на първата помощ като хуманен акт за спасяването на човешки живот и по този начин  се намали и предотврати риска от негативните последици следствие от травми и злополуки от пътни инциденти.

На 19 и 20 септември 2017г. от 13.00ч. на кръстовището на пл. „Боровец“ в град Ямбол, екипи на БЧК и ОД на МВР ще предоставят информационни материали на пешеходци и водачи на МПС по темите за пътната безопасност и основни алгоритми на първата помощ.

На 21 септември 2017г. , от 13.00ч., доброволци на БЧК  ще проведат информационна кампания и в района на автогара Ямбол.

Голяма част от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими. За да постигнем нашите амбициозни цели за намаляване на загубите от ПТП, вярваме че ще продължим да прилагаме системен подход за осигуряване на безопасността на движението. Глобалната криза в областта на безопасността на движението може да бъде преодоляна само с помощта на многосекторно сътрудничество и партньорство с участието на всички заинтересовани страни и с привличане на гражданското общество. Заедно  можем да спасим живот и да работим за постигане на по-висока безопасност по пътищата на нашата страна.

                                                                                                                                     ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :