БЧК и Кауфланд хранят деца в неравностойно положение

Plakat-BRC_KauflandНа 30  ноември 2015 г. стартира съвместната Коледна благотворителна кампания на Българския Червен кръст и търговска верига хипермаркети „Кауфланд България” в подкрепа на Програма „Топъл обяд“, по която Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК осигурява топла храна на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци.

Във всички магазини в страната до 8 януари 2016 г., ще бъдат поставени благотворителни кутии с логото на БЧК, където  клиентите ще имат възможност да даряват парични суми.

Целта на благотворителната инициатива е да се наберат средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца и по този начин да се върнат в училище, да се намали заболяваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене.

Инициативата се провежда за шеста поредна година. До сега, за 5 години, чрез Кауфланд България българските граждани са предоставили в помощ на уязвими деца 200 894 лв.

БЧК благодари на клиентите и на ръководството на търговската верига за хуманния жест да помогнат на деца в беда.

Благодарение на съвместните усилия на членовете на „Партньорска мрежа за  благотворителност“, през учебната 2015/2016 г., 1 650 деца от социалнослаби семейства  ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 26 области в страната.  Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 11 години, до момента е осигурила топъл обяд на приблизително 11 200 деца.

 

About the Author :