БЧК дарява хранителни пакети на деца в риск

BCKБЧК Ямбол за седма поредна година, в съответствие със Стратегията на Български Червен кръст до 2020 г. за подкрепа на най – уязвимите групи в условията на финансова криза, предоставя еднократно 200 бр. хранителни пакета за деца в риск от област Ямбол.

Хранителните пакети – 200 бр. са разпределени в петте общини на територията на област Ямбол, на база предварително разработени критерии за целевата група – деца от социално – слаби семейства с доход на член от семейството 80 % от минималната работна заплата, деца в риск до 18 г., деца със специфични нужди, сираци и полусираци, деца от многодетни семейства, деца на самотни майки. Подборът на децата се извършва съобразно конкретните нужди на децата,  възможностите и ресурса на организацията.

Доброволците на БМЧК ще дарят хранителните пакети на децата преди Коледните празници. Съдържанието на пакетите е съобразено със здравословния начин на хранене при децата и включва: ябълки, овесени ядки, бисквити с мюсли, лютеница, шоколад, натурален сок, прясно мляко, бисквити и др.

В периода от 14.12.2015г. до 23.12.2015г. хранителните пакети се раздават по график в петте общини – Ямбол, Тунджа, Болярово, Елхово и Стралджа.

Гергана  Георгиева

About the Author :